Tren sammen

TREN SAMMEN

Her er noen øvelser som er fine å gjøre med partner etter f.eks. ski- eller løpeturen.

Bildene er hentet fra boka «TREN UTE – Sterk med kreativ trening». Boka er full av flere tips med øvelser med partner og med ett og ett ben.

HOPP OVER – KRYP UNDER

HOPP OVER – KRYP UNDER

Person A gjør pushups. Person B kryper under A når han er oppe, og hopper over når A er nede. Stram magen og knips setet når du gjør pushups. Pass på å legge tyngden fram slik at brystet kommer ned mellom tomlene enten du gjør en smal eller bred versjon.

ETT BENS KNEBØY

ett bens knebøy

Begge holder hverandre med høyre hånd og står på høyre ben. Venstre ben løftes opp og man setter seg synkront ned i en ettbens knebøy med rett rygg. Her gjelder det å samarbeide med partneren så man holder seg stabil og sammen klarer å komme opp igjen i utgangsposisjonen. Utfør øvelsen på begge ben. Mange vil oppleve at det er vesentlig tyngre å gjøre en øvelse på det ene benet, hvilket understreker nytten av å gjøre ett-bens øvelser for å i større grad bli oppmerksom på den mindre sterke siden av kroppen.

Med slike øvelser trener du støttemuskulatur og balanse i større grad enn når du jobber med begge bena samtidig. Øvelser hvor man kan flektere (bøye) mye i kneet, kan bidra til friske knær.