Jeg fant jeg fant!

Treningsmotivasjonen var borte

Hverdagens kjas og mas omfavnet meg og trening ble nedprioritert. Tiden gikk og det ble lengre og lengre siden jeg kom meg på trening. Etter hvert ble trening gjort som skippertak og ikke rutine som før. Motivasjonen forsvant selv om behovet for trening var der. Virker det kjent? Jeg er nok ikke alene. Tror og håper ikke det.

For å komme i gang med treninga igjen gikk jeg «back to basic».

  1. Jeg fant og satt meg et treningsmål som burde være overkommelig. Det falt på Sommernattsløpet på 5 km den 16. juni klokken 22:00. Nedtellingen ser du under.
  2. Deretter la jeg det ut på Facebook. Nå vet verden det, nå må jeg gjennomføre var tanken.
  3. Så spurte jeg venner om noen ville delta med meg og det gikk bra. En god gammel kompis sa ja med en gang.
  4. Til slutt lagde jeg en spilliste på telefonen min som jeg kunne høre på mens jeg trener for å ta bort fokus på selve slitet.

For å komme lettest i gang bestemte jeg meg for at jeg kun skulle ha et mål for økta, å gjennomføre uten pause. I tillegg planla jeg hvor jeg skulle løpe på forhånd så jeg var sikker på at det ble langt nok (5 km). For å få til det uten for mye å fokusere på lagde jeg en løype/rute i Movescount som jeg la inn på pulsklokka.

Selve gjennomføringa – jeg skulle gjennomføre uten pause

Straks etter jeg hadde laget ruten på Movescount.com fant jeg frem treningstøyet og gikk ut. Det tror jeg var smart siden jeg ikke ville rekke å ombestemme meg. Jeg fant frem musikken min, skrudde på pulsklokka og fant frem ruta og trykket start. Da var jeg i gang.

Det jeg opplevde ganske så umiddelbart var at det ikke var så ille å løpe som jeg tenkte da jeg satt i sofaen. I tillegg ble jeg fascinert over at pulsklokka guidet meg rundt hushjørnene på en enkel måte at jeg glemte tid og sted. God musikk på øret og fokus på kartet på pulsklokka hjalp.

Underveis i løpet merket jeg jo at kondisen ikke var på topp og at jeg var nødt til å justere tempoet, men det gjorde ingenting for motivasjonen, da jeg kun fokuserte på kartet på klokka.

Nå gjenstår det bare å motivere seg til å ta neste trening, så neste, så neste, helt til Sommernattsløpet 16. juni. Wish me luck og stay tuned!

[ux_countdown bg_color=»rgb(77, 94, 143)» year=»2018″ month=»06″ day=»16″ time=»22:00″ t_week=»Uke» t_day=»Dag» t_hour=»Time» t_min=»Min» t_sec=»Sek» t_week_p=»Uker» t_day_p=»dager» t_hour_p=»Timer»]

[section label=»Media Left» bg_color=»rgb(193, 193, 193)» bg_overlay=»rgba(255, 255, 255, 0.85)» padding=»0px»]

[row style=»large» v_align=»middle»]

[col span=»7″ span__sm=»12″]

[ux_image id=»6033″ image_hover_alt=»zoom»]

[/col]
[col span=»5″ span__sm=»12″ align=»left»]

Fortsatt ledige plasser!

Sommernattsløpet er et unikt løp der man løper inn i solnedgangen langs havnepromenaden i Oslo sentrum. Løpet er 5 km lang og arrangeres 16. juni i Oslo. Etter løpet arrangeres det afterrun med musikk, mat og drikke. Løpet arrangeres også i Bergen 30. juni.

[button text=»Meld deg på her» link=»https://www.sommernattslopet.no/»]

[/col]

[/row]

[/section]

Pulsklokka boosta motivasjonen min

Siden jeg hadde bestemt meg for å delta på Sommernattsløpet så ville jeg bruke «rute» funksjonen i pulsklokka til å finne ca. samme distanse å trene på som løpet (5 km) enn på puls eller fart, i hvert fall i starten. Jeg hadde ikke prøvd denne funksjonen før, men ville teste den for å se om det hjalp på treningslysten.

Det var enkelt!

Jeg gikk inn i profilen min på Movescount.com, klikket meg på «kart» og lagde en løpeløype rundt i nabolaget der jeg bor som kunne passe sånn ca. til 5 km. Det var veldig enkelt og tok meg kanskje 5 minutter. Deretter synkroniserte jeg klokka med Movescountappen og vipps så lå ruta der.

[ux_slider]

[ux_banner_grid spacing=»xsmall» height=»601″]

[col_grid span=»6″]

[ux_image id=»6098″ margin=»0px 0px 0px 0px» link=»https://sportskompaniet.no/wp-content/uploads/2018/04/IMG-5505.jpg»]

[/col_grid]
[col_grid span=»6″ height=»1-2″]

[ux_image id=»6102″ image_size=»thumbnail» height=»191%» link=»https://sportskompaniet.no/wp-content/uploads/2018/04/IMG-5510.jpg»]

[/col_grid]
[col_grid span=»3″ height=»1-2″]

[ux_image id=»6100″ link=»https://sportskompaniet.no/wp-content/uploads/2018/04/IMG-5513.jpg»]

[/col_grid]
[col_grid span=»3″ height=»1-2″]

[ux_image id=»6103″ link=»https://sportskompaniet.no/wp-content/uploads/2018/04/IMG-5515.jpg»]

[/col_grid]

[/ux_banner_grid]

[/ux_slider]
[ux_video url=»https://www.youtube.com/watch?v=45OtMrYK2zE»]

[ux_products ids=»2580,2561,3884,3882″]

Hva sier eksperten?

Å komme i gang med løping for første gang, eller etter et langt opphold, kan være tungt. I tillegg er skadefaren stor, da mange fort blir utålmodig og trener for hardt for tidlig. Kroppen trenger tid til å bli vant med den «nye» aktiviteten, og det er viktig å ikke bli for ivrig i starten. Et treningsprogram som passer for deg som vil komme skånsomt i gang med løping, og som ønsker å løpe 5 kilometer i løpet av en 4-6 ukers periode, kan for eksempel bestå av 12 økter, enten fordelt på tre økter i uka i fire uker, eller to økter i uka på seks uker. Mitt mål som personlig trener vil være at du som trener har holdt deg skadefri, har opplevd en sunn og gradvis progresjon, og kjenner på løpegleden. Generelt for dette opplegget er at du løper med relativt korte steg og heller høy frekvens. Belastningen per steg blir dermed lavere, og skadefaren mindre. I tillegg ville jeg lagt inn skadeforebyggende styrkeøvelser som du skal gjøre hver annen treningsøkt. Øvelsene kan også være prestasjonsfremmende når du er godt i gang med løpinga.

– Kristin Granum Rosebø, forfatter av boka Tren ute og eier av kreativtrening.no og treningute.no

[section label=»Media Bottom» bg_color=»rgb(208, 208, 208)» bg_overlay=»rgba(255, 255, 255, 0.85)» padding=»0px»]

[row style=»collapse» h_align=»center»]

[col span__sm=»12″ divider=»0″ padding=»22px 0px 0px 0px» align=»center»]

Suunto Movie – gøy og motiverende!

Suunto Movie  er en animert visning over treningsøkta gjort med en Suunto pulsklokke eller Movescount treningsapp. Økta, eller «Move» som den kalles vises i et 3D-kart og med bilder fra treningen hvis man har lagt de til. 

Suunto Movescount-appen registrere fart, avstand, rute og kalorier på en enkel måte. Suunto Movie lar deg dele opplevelsene dine umiddelbart. Prøv det, det er gøy og motiverende!

[/col]
[col]

[ux_video url=»https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=23xNIb_I3Js»]

[/col]

[/row]

[/section]
[ux_products style=»shade» type=»grid» grid=»3″ grid_height=»550px» col_spacing=»xsmall» ids=»714,4554,3779,1839″ image_size=»original» image_overlay=»rgba(234, 222, 222, 0.19)» text_align=»left» text_size=»small»]

[divider]