Sykehusklovnene

Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Klovnene bidrar til positive opplevelser og pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon. Vårt hovedmål er: “Alle barn innlagt på sykehus skal få besøk av sykehusklovner.”

Program

Lørdag 7. oktober kan du delta på gruppetrening på ditt treningssenter, og samtidig støtte det viktige arbeidet Sykehusklovnene gjør over hele landet. Treningssentrene som deltar arrangerer ulike gruppetimer i sine egne lokaler. Disse timene kan du delta på, støtte en god sak som har stor nytte av ditt eventuelle bidrag, og vinne flotte premier. Kontakt ditt treningssenter for å finne ut hvilke gruppetimer som arrangeres og som du kan delta på. Du kan også følge med på Facebook og Instagram #gruppetreningsdagen.

Bli med og støtt opp om Sykehusklovnene du også!

TRENINGSSENTRE

SPONSORER

Innsamlingsaksjon

Har du ikke anledning til å delta 7.oktober, kan du fritt støtte Sykehusklovnenes verdifulle arbeid på Sportskompaniets egen innsamlingsaksjon på sykehusklovnenes hjemmeside.

Gå til innsamlingsaksjonen

Om sykehusklovnene

Kort historikk

Oppstarten til det som i dag er Sykehusklovnene kom da grunder Tove Karoliussen og hennes klovn Beate Kræsj Pling for første gang trådte inn i korridorene på Ullevål sykehus i 2001. To år tidligere hadde grunder Siv Øvsthus startet en tilsvarende sykehusklovngruppe (Helseklovnene) på Haukeland sykehus i Bergen og høsten 2014 ble de to gruppene slått sammen, slik at alle sykehusklovner i Norge ble samlet under ett tak.

I dag er Sykehusklovnene en ideell organisasjon med en liten administrasjon (ca. 5 årsverk) med kontor i Oslo. Vi har 30 spesialtrente sykehusklovner i Oslo, Bergen, Trondheim, Akershus, Drammen, Skien, Haugesund, Arendal, Kristiansand og Ålesund. Les mer om klovnene.

Om sykehusklovnen

Den første sykehusklovnen vi kjenner til dukket opp på et barnesykehus i London for over 100 år siden. En sykehusklovn lager ikke fargesprakende dyr av knirkende ballonger, men trår varsomt og oppmerksomt rundt på de forskjellige barnepostene. Gjennom improvisasjon, lydhørhet og sin helt spesielle klovnekommunikasjon besøker de pasienter, pårørende og helsepersonell. Sammen skaper klovn og barn unike øyeblikk hvor sykehusets rutiner må vike plass for noe annet.

Hvorfor sykehusklovn

Sykehusklovnene kan ikke gjøre noe med situasjonen til barnet på sykehus, men med opplevelsen av situasjonen. Som psykolog Line Van den Bom Edsberg (se Fakta & Forskning) skriver i sine studier: «Sykehusklovnene kan fungere som barnas beskytter på sykehuset. De tar barneperspektivet, til barnets beste. De er der og lytter.»